Storitve

Manualna terapija

Z besedo manualna terapija opisujemo tehnike pri katerih ne uporabljamo nobenih dodatnih pripomočkov le svoje roke. Pod manulano terapijo spada masaža mehkih in globokih tkiv, pasivno raztezanje ali PROM, nežna mobilizacija sklepov itd.

Aktivne terapevtske vaje

Aktivne vaje se uporabljajo z namenom ohranjanja gibljivosti, povečevanja mišične moči, zmogljivosti, stabilnosti, koordinacije in ravnotežja. Ker poskušamo z aktivnimi vajami targetirati na točno določeno skupino mišic, so običajno te individualno prilagojene za vsakega pacienta posebaj.

Laserska terapija

Poznamo tudi lasersko akupunkturo, kjer s pomočjo laserja in brez uporabe igel izvajamo akupunkturo po tradicionalni kitajski medicini.

Laserska akupunktura

Poznamo tudi lasersko akupunkturo, kjer s pomočjo laserja in brez uporabe igel izvajamo akupunkturo po tradicionalni kitajski medicini.

Elektrostimulacija

Poznamo dve vrsti elektrostimulacije, TENS in NMES. TENS uporabljamo za odpravljanje akutne in kronične bolečine. NMES pa se uporablja za krepitev denerviranih ali atrofiranih mišič. S tem krepimo njihovo moč in povečujemo mišično maso.

Fitnes za pse

V pasjem fitnesu izvajamo aktivne vaje, kjer se osredotočamo na krepitev posameznih mišičnih skupin. Primeren je za vse pse, ki hočejo ostati aktivni in v dobri kondiciji, rabijo dodatno mentalno zaposlitev ali pa rabijo še nekaj več od običajnih sprehodov za porabo odvečne energije.

Pasji fitnes je primeren tudi za pse s prekomerno težo, saj imajo te krajšo življensko dobo, manj kviltetnejše življenje ter hitreje razvijejo določene bolezni. Naš cilj je narediti plan za izgubo prekomerne telesne teže, redno spremljati napredek in izvajati aktivne vaje za krepitev.

Fizioterapija in osteoartritis

Daleč najpogostejša bolezen pri starejših živalih je osteoartritis. Ker gre za neozdravljivo obolenje,
lahko v takih primerih lajšamo bolečino, omejujemo vnetje in s primernimi vajami ohranjamo mišično maso. Običajno začnemo z enotedenskimi terapijami in jih izvajamo, dokler ne dosežemo vidnega izboljšanja (približno po 4 terapijah). Ko dosežemo izboljšanje in boljše počutje živali, postopoma povečujemo razmik med terapijami in določimo optimalen čas za vse nadaljne obiske. Naš cilj je ohraniti kvalitetno in aktivno življenje živali čim dlje časa.

Vstopi v stik